Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Aanklacht tegen de externe macht (adviseurs, trainers, interim managers, coaches)


22 feb 2018

Een groot aantal middelgrote en grote bedrijven worden bijna letterlijk bestuurd door externe adviseurs, interim management, trainers en andere “wise guys”. Het gros van deze externen maakt handig gebruik van ondermeer de volgende situaties:

Incompetente machthebbers die overeind moeten worden gehouden en daar goed voor betalen

Laffe machthebbers die als het fout uitpakt kunnen roepen dat “als dit gezaghebbende bureau het al niet weet..”

Sluwe machthebbers die externe goeroe’s betalen om zodanig te adviseren dat ze daarmee hun eigen plannetjes gemakkelijker kunnen doordrukken

Bange machthebbers die het zelf niet aandurven om hard in te grijpen en daarvoor een duurbetaalde “bad guy” inschakelen om de kooltjes uit het vuur te halen

Hobbyende machthebbers die samen met een extern bureau lekker hun (niet relevante) stokpaardjes kunnen berijden

Status beluste machthebbers die graag voor de stoerheid samenwerken met een extern A-merk

Bedrijfsblinde machthebbers die door de bomen het bos niet meer zien

Als externen ligt er voor u en voor mij dus een enorme markt open.  Springt u er niet in dan doen anderen het wel. En..tenslotte is de klant koning.  Maar wel bent u het aan uw stand en beroepseer verplicht om met uw opdrachtgever (de organisatie) een zuiver contract aan te gaan. U bent het moreel verplicht om diensten te leveren die binnen uw invloedssfeer fundamenteel bijdragen aan het succes van uw klantorganisatie, hun klanten en hun werknemers.       

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl