Hét portal voor slimme salesprofessionals!

10 tips verkoopgesprek – vragen stellen


15 jan 2021

Vragen stellen is een kunst! Een goed verkoopgesprek is naast een klik maken voor een groot deel verbonden aan de kwaliteit van je vragen.

downloads

Ben je op zoek naar tips voor je verkoopgesprek? Download direct onze checklist verkoopgesprek! We laten je zien hoe je een goed verkoopgesprek voorbereid en we geven je handvaten om betere verkoopgesprekken te voeren.

De manier waarop je vragen stelt maakt het verschil tussen en goede en minder goede verkoper. Een professional excelleert in het gestructureerd stellen van de juiste vragen en achterhaalt daarmee de belangrijkste koopbehoeften van zowel het bedrijf als van de gesprekspartner als persoon. Waar is behoefte aan, waarom, welke zaken beïnvloeden de behoeftes? Welke criteria worden in de beslissing betrokken?

De 10 tips voor vragen stellen tijdens het verkoopgesprek zijn:

1. Schakelen op gedrag (let op houding, antwoorden, gezicht)
2. Gestructureerde vraagstelling (zie detail onder gratis formats)
3. Veel gerichte open vragen gesteld met als doel om veel en de juiste informatie te verkrijgen
4. Luisteren – Samenvatten – Dieptevragen tot op detailniveau
5. Rationele en emotionele koopmotieven achterhaald op bedrijfsniveau, functieniveau en op persoonlijk niveau
6. Vraagstelling gericht op zowel het heden, verleden als op de nabije toekomst
7. Positief confronterende vragen gesteld
8. Las af en toe een pauze in
9. Actief aantekeningen gemaakt
10. Dialoog

Lees ook de andere artikelen over verkoopgesprekken.

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com