Hét portal voor slimme salesprofessionals!

10 tips verkoopgesprek – voorstel maken


15 jan 2021

Ben je eenmaal op het punt dat je een voorstel mag maken? Uit je voorstel tijdens het verkoopgesprek moet duidelijk blijken dat je goed hebt geluisterd in het verkoopgesprek, dat je de behoeftes weet en hier een passend voorstel voor hebt.

downloads

Ben je op zoek naar tips voor je verkoopgesprek? Download direct onze checklist verkoopgesprek! We laten je zien hoe je een goed verkoopgesprek voorbereid en we geven je handvaten om betere verkoopgesprekken te voeren.

Het doel is kooplust opwekken bij de gesprekspartner om vervolgens ja te krijgen op jouw voorstel. Niet door met grof geweld alles in de strijd te gooien, maar juist door heel gericht oplossingen te presenteren die naadloos passen bij de geïnventariseerde wensen en behoeften. Om vervolgens jouw voorstel met enthousiasme toe te lichten, met name wat het de ander oplevert.

De 10 tips voor het maken van een voorstel op basis van het verkoopgesprek zijn:

1. Samenvatting van de belangrijkste behoeften
2. Vragen of dit klopt en compleet is
3. Matchen van de behoeften met de eigen diensten en de USP’s
4. Je diensten vertalen in klantvoordelen
5. Vragen om reactie
6. Schakelen op gedrag
7. Vraag om de opdracht
8. Bij bezwaren vragen naar achtergrond
9. Enthousiasme!
10. Voorbeeld van klanten die tevreden zijn

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com