Hét portal voor slimme salesprofessionals!

10 tips verkoopgesprek – jezelf voorstellen


15 jan 2021

Ben je op zoek naar tips voor je verkoopgesprek? Download direct onze checklist verkoopgesprek! We laten je zien hoe je een goed verkoopgesprek voorbereid en we geven je handvaten om betere verkoopgesprekken te voeren.

 

Een professionele en persoonlijke klik tijdens het voorstellen aan het begin van het gesprek is niet eenvoudig te realiseren maar wel nodig. Hiermee creëer je openheid naar elkaar en zal het zorgen voor meer echte informatie en ook een hogere kans om een offerte te mogen opstellen en deze te winnen.

Essentieel is rust! Relaties worden niet in 10 minuten gemaakt. Zie de tijd die je hebt dus als startpunt, als het gesprek goed gaat dan komt er meer tijd.

10 tips voor de opening in het verkoopgesprek:

1) Straal rust uit
2) Direct geschakeld op het gedrag van je gesprekspartner
3) Jezelf gepositioneerd als seniore gesprekspartner
4) Functie van de gesprekspartner gecheckt (visitekaartje)
5) Doelstelling van het gesprek concreet aangeven (commitment vragen)
6) Beschikbare tijdsduur vastgesteld
7) Agenda c.q. indeling van het gesprek voorgesteld
8) Je bedrijf kort en krachtig neerzetten (zogenaamde Elevator Pitch)
9) Verwachtingen van de gesprekspartner gecheckt
10) Wees jezelf (authentiek)

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com