Hét portal voor slimme salesprofessionals!

10 tips verkoopgesprek – de voorbereiding


26 mrt 2020

Ben je op zoek naar tips voor je verkoopgesprek? Download direct onze checklist verkoopgesprek! We laten je zien hoe je een goed verkoopgesprek voorbereid en we geven je handvaten om betere verkoopgesprekken te voeren.

Het professioneel voorbereiden van het gesprek leidt tot respect en waardering voor de verkoper tijdens het gesprek. En dat leidt uiteraard naar meer openheid in het gesprek, kom je meer te weten en is bij voorbaat de genegenheid om zaken met je te doen een stuk hoger!

Met een goede voorbereiding geef je aan dat je de ander serieus neemt. Je geeft aan dat je graag investeert in een goede relatie, zelfs zonder dat je daar iets voor terug krijgt. Hiermee geef je de ander een goed gevoel – ik ben belangrijk, ik ben gewild.

De 10 tips voor een verkoopgesprek zijn:

1. Totale voorbereiding van 30 minuten gedaan
2. Telefoonnotities nagelezen
3. Website uitgedraaid, bestudeerd en zichtbaar in de verkoopmap
4. Door klant verstrekte brochures en andere informatie gelezen
5. Check gedaan op klanthistorie
6. Doel van het gesprek helder voor ogen
7. Voldoende maatwerk informatie (branche/bedrijf) verzameld
8. Potentiële pijnpunten op branche-, organisatie- en functie-niveau helder voor ogen
9. Check gedaan op referenties uit de betreffende branche van de prospect
10. Passende (promotie)materialen meegenomen

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com