Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Checklist professioneel verkoopgesprek – een kant en klaar voorbeeld

Op zoek naar een template voor een doelgericht en gestructureerd verkoopgesprek? Download ons kant en klare voorbeeld en het opstellen van een succesvol gesprek wordt eenvoudig. Het voorbeeld is opgemaakt …

Op zoek naar een template voor een doelgericht en gestructureerd verkoopgesprek? Download ons kant en klare voorbeeld en het opstellen van een succesvol gesprek wordt eenvoudig.

Het voorbeeld is opgemaakt in een Word document dat je direct kan gebruiken en naar wens kan aanpassen. Ook handig als checklist!

Wat is de kern van een goed verkoopgesprek?

Inleven, vragen, doorvragen en luisteren. Het draait om het in kaart brengen van de behoeften van de klant en het kunnen vertalen van deze behoeften naar jouw USP’s en klantgerichte oplossingen.

Als je tot slot een concreet aanbod doet, effectief om gaat met bezwaren en afsluit – zal het verkoopgesprek succesvol zijn.

Onderdelen van de checklist

Onderstaand de onderdelen van de checklist.

  1. Opening – rapport, agenda, doel gesprek
  2. Inventarisatie – gestructureerd vragen stellen richting het doel
  3. Presentatie – presenteren van aanbod, waarde verduidelijken
  4. Afsluiten – opdracht vragen, vervolgafspraken maken, omgaan met bezwaren

Ja, ik wil mijn verkoopgesprek maken op basis van een gratis format. Elk onderwerp is uitgewerkt. Per onderwerp worden de belangrijkste vragen en aandachtspunten in kaart gebracht. Loop stap voor stap door het voorbeeld, geef antwoord op de vragen en verkoopgesprek krijgt vanzelf vorm!

Op de download pagina kunt u de checklist verkoopgesprek downloaden en ook alle andere voorbeelden en templates op het gebied van strategie, marketing, verkoop en coaching.