Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Beter scoren met uw offertes

Ronald Swensson

Het aantal offertes dat u als ondernemer moet uitbrengen is sterk toegenomen. Veel klanten en prospects vragen op basis van de prijs diverse offertes aan, alvorens ze een keuze maken. Ook worden offertes aangevraagd om de bestaande leverancier onder druk te zetten. Bovendien neemt het aantal offertes dat order wordt, door onder andere een hevige concurrentie, sterk af.
Met deze advieskit bent u straks beter in staat offertes te maken waar de meeste orders uitkomen én om te bepalen in welke offerteaanvragen u de meeste tijd moet steken.

De modellen op deze cd-rom helpen u dus om efficiënter en effectiever offertes uit te brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld de orderkans berekenen, een pijplijn van omzetkansen, offertes en orders bijhouden en de omzet voorspellen op basis van gerealiseerde omzet en lopende offertes.
En verliest u een offerte? Dan kunt u meteen met een rekenmodel uitrekenen hoeveel marge u dat kost. Daarnaast vindt u enkele checklists, voorbeelden van offertes en opdrachtbevestigingen, etc.

Inhoudsopgave

Het voortraject

De 20 belangrijkste offertetips

Juridische aspecten

Als de offerte is uitgebracht

Voorbeeld offertes

Bestellen