Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Accountmanager (fulltime)

 

Over de organisatie

Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender. Wij zijn altijd betrokken bij de regio. We zijn begaan met de inwoners. We zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio.

Wij staan altijd aan

We zijn bereikbaar en toegankelijk. We zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van de regio met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. We houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

We staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via onze mediakanalen, radio, tv, internet en mobiel willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe we te werk gaan.

De afdeling en werkzaamheden

Als accountmanager ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het verkopen van reclameruimte in alle media van Rijnmond. Je komt te werken in een team van zes medewerkers waarvan twee collega’s op de binnendienst die de buitendienst ondersteunt.

 • Je stelt aan de hand van het vastgestelde verkoopbeleid en marketingplan, ter realisering van het target een eigen acquisitie- en verkoopplan op;
 • Het actief benaderen van nieuwe klanten en het onderhouden van bestaande relaties;
 • Je bent een professionele sparringpartner en adviseert klanten kwalitatief op welke wijze hun communicatiedoelstellingen verwezenlijkt kunnen worden;
 • Het bezoeken van evenementen en beurzen is een belangrijk onderdeel van je functie;
 • Je onderhandelt over publicatiemogelijkheden in alle Rijnmond media en kortingen binnen gestelde richtlijnen en overlegt deze indien nodig met de commercieel manager;
 • Je bespreekt offertes/of barter samenwerkingen met de klant, sluit contracten af en legt deze ter ondertekening voor aan commercieel manager.
 • Indien nodig bespreek je de voorstellen met collega’s van marketing en/of redactie.

Wat zijn je kwaliteiten?

 • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding richting commerciële economie of gelijkwaardige praktijkervaring;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in de mediabranche, bij voorkeur in sales;
 • Het werken met crm-systemen, verschillende social media kanalen en MS Office kent voor jou geen geheimen;
 • Het realiseren van targets is voor jouw geen bezwaar, maar juist een motivatie;
 • Je bent positief, pro-actief en bent een toegevoegde waarde aan het teamsucces;
 • Je staat 24/7 aan, want af en toe werken in de avond of het weekend hoort erbij;

Ons aanbod
Een uitdagende en afwisselende functie binnen een professioneel en gezellig team. De CAO voor het omroeppersoneel is van toepassing en daarnaast een aantal bedrijfsregelingen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij aanstelling op fulltimebasis (36 uur) minimaal €2.2604,45,- en maximaal €3.324,66,-.

Je wordt ingeschaald in schaal: F. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag,
6% eindejaarsuitkering, 200 vakantie-uren en het behalen de targets staat er natuurlijk ook een bonusregeling tegenover.

Ben je enthousiast geworden?
Aarzel dan niet en stuur jouw CV en motivatiebrief naar: HR@rijnmond.nl
Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Richard Vergeer
(Commercieel Manager) 010-7175707.